USGPE heeft eerste ontwerpen auto klaar

Peter Windsor, sportief directeur van US Grand Prix Engineering, zegt dat zijn team goed op schema ligt om in 2010 te debuteren in de Formule 1, de eerste ontwerpen zijn af. Ook zei hij dat het team niet geraakt wordt door eventuele budgetlimieten.

Windsor sprak over de limiet met GPWeek: "Allereerst wil ik zeggen dat het erg indrukwekkend is hoe de FIA het voor nieuwe teams gemakkelijker heeft gemaakt om in de Formule 1 te komen. Als dat niet gebeurd was, waren we er nu niet." De Engelsman begrijpt de kritiek op het systeem echter ook wel. "Elk nieuw systeem zal in het begin pijn doen, maar wat ons betreft verandert er niets. We zijn hier namelijk al drie of vier jaar mee bezig."

"Ons budget is nooit veranderd en we zijn hard aan het werk. De eerste CAD-tekeningen van de auto zijn ook al af", zei hij, maar tekende hierbij wel aan dat hij wel of niet verplicht stellen van KERS in 2010 nog voor problemen kan zorgen. In het ontwerp is rekening gehouden met het verplicht gebruik van KERS, maar de renstal wil er liever van af. "Als we de keuze hebben, rijden we er waarschijnlijk niet mee, maar we moeten er rekening mee houden dat het verplicht wordt."