Komst Van Gaal bij Bayern onzeker

Vrijwel iedereen is er zeker van dat Louis van Gaal zal vertrekken naar Bayern München en daar vanaf volgend seizoen de trainer zal zijn. Van Gaal zelf weet het niet meer.

Ook Dirk Scheringa, de AZ-voorzitter, is er verre van zeker van. "Ik weet echt niet of ik naar Duitsland zal vertrekken", aldus Van Gaal op de receptie van AZ. De trainer liet al eerder optekenen dat hij hoopt dat Scheringa hem zal laten gaan. De voorzitter zei in een eerder stadium al dat hij de succesvolle coach niet zo maar wil laten gaan.

De Duitse club maakt er geen geheim van dat ze de huidige trainer van AZ graag willen inlijven als opvolger van Jürgen Klinsmann.

"Bayern is een droomclub voor mij. Maar ik weet niet of ik naar Duitsland vertrek. Het is niet goed om nu alles al uit de boeken te doen. Het kost mij en Dirk Scheringa erg veel energie om geloofwaardig te blijven. We zien wel hoe het afloopt", vervolgt Van Gaal over de huidige situatie.

De Duitse club heeft zich echter nog steeds niet officieel gemeld bij AZ voor de trainer. Volgens Scheringa is er dan ook nog helemaal niets aan de hand en staat Van Gaal volgend jaar met AZ in de Champions League.

Update:
Volgens Voetbal International heeft Bayern laten weten dat zij hadden verwacht dat de Nederlandse trainer er samen met AZ wel zou uitkomen, zonder inmenging van de Duitsers. Daarom zullen zij hun opties opnieuw gaan evalueren of Van Gaal de beste keuze blijft.