"Feyenoord alleen nog maar topclub door Legioen"

Henk Timmer moet na dit seizoen Feyenoord verlaten. Ondanks een optie in zijn contract voor nog een extra seizoen moet de ervaren doelman binnenkort vertrekken bij de Stadionclub. Tegenover Sportweek is Timmer zeer kritisch over de wijze waarop Feyenoord met hem is omgegaan de afgelopen tijd.

Het feit dat hij ondanks de optie toch weg moet, zit hem flink dwars. "De directie had een afspraak gemaakt met mijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel zonder te zeggen waarover. In dat gesprek gaven ze Henk te kennen dat ik mijn aanspraak op die optie moest laten vallen, anders zou ik niet meer opgesteld worden. Later werd me dat ook nog meegedeeld in een e-mail", onthult Timmer.

"Ik vond dit zo stijlloos van de heren Gudde en Jacobs. Zeg dan recht in m'n gezicht dat je niet verder wilt met mij, dan komen we er nog best uit ook. Als grote jongens zoeken we gezamenlijk een oplossing. Maar op zo’n schijnheilige manier en dan ook nog met het dreigement dat ik niet meer opgesteld zou worden. Dat is bijna chantage. Toen is er wel wat geknapt bij mij."

"Ik ben nooit moeilijk geweest naar Feyenoord toe. Ik kon een megacontract tekenen bij Villarreal, maar toen de clubs er niet uit kwamen, ben ik gewoon gebleven. M’n moeder overleed op een donderdag, de zondag erna stond ik tussen de palen tegen Vitesse, maandag was de begrafenis. Stonden ze me op de schouder te kloppen, zo dankbaar waren ze. Namens de club stond ik altijd klaar voor zieke kinderen, supporters, sponsors, pers. Het moest dus altijd van één kant komen. Ik vraag me eerlijk gezegd af waar ik dit aan te danken heb. Heel jammer dat je zo wordt afgedankt."

De liefde tussen Timmer en Feyenoord lijkt dus over te zijn. "Feyenoord is alleen nog een topclub door het Legioen. Die zitten er altijd, of je nou tiende staat of eerste", aldus de goalie. "Op andere vlakken is het allang geen top meer. Anders word je in dertig jaar tijd wel vaker dan drie keer kampioen."

Je ziet het ook aan de sponsorcontracten die ze afsluiten. Ajax heeft een superdeal met Adidas, PSV heeft Nike en Feyenoord, de populairste club van het land, komt de afgelopen jaren niet verder dan – met alle respect – Kappa. Als topclub moet je altijd voor het beste gaan. Dat geldt voor spelers, maar ook voor de overige posities in de club. Dan kan je een keer bij de nummer 2 uitkomen, maar toch niet bij de nummer 10? Dan is er echt wat mis."