Hadouir stuurt aan op vertrek bij Roda JC

Met een treffer was de in genade aangenomen Anouar Hadouir zondag heel belangrijk voor Roda JC in de cruciale wedstrijd tegen Feyenoord, die uiteindelijk met 2-3 werd gewonnen door de ploeg uit Kerkrade. Ondanks de (voorlopig) goede afloop in De Kuip, denkt Hadouir dat het beter is om te vertrekken bij Roda JC.

Door een vechtpartij met doelman Bram Castro kwam Hadouir enkele weken geleden negatief in de publiciteit. De aanvaller werd teruggezet naar het belofteteam, maar mocht voor de confrontatie met Feyenoord terugkeren in de A-selectie van Roda JC vanwege de blessures bij de overige voorwaartsen. Hadouir startte in Rotterdam in de basis en scoorde de belangrijke 1-3.

De overwinning leverde een hoop opluchting in het Limburgse kamp. Tegenover Sp!ts geeft Hadouir echter te kennen dat het verstandiger zou zijn als hij Roda zou verlaten. "Mijn contract loopt nog twee jaar door en het bestuur heeft gezegd dat ze me niet zomaar laten gaan. Maar ik denk dat het voor beide partijen beter is als ik vertrek."

"Als ik niet lekker in mijn vel zit, heb ik moeite om me op te laden voor wedstrijden. Mijn buik vol van Roda? Nee, zo wil ik het niet omschrijven. Ik wil gewoon met een leeg hoofd opnieuw beginnen bij een andere club. Er is hier zoveel gebeurd dit seizoen, daar hebben jullie nog niet voor de helft weet van. Ik wil naar een mooie club uit de Eredivisie, maar ook het buitenland sluit ik niet uit."

De zege op Feyenoord houdt in dat Roda JC zich via de Jupiler League-play-offs alsnog kan handhaven in de Eredivisie. Hadouir: "Voor ik me met andere clubs ga bezighouden, richt ik me op Roda. Via de play-offs moeten we ons veilig spelen. Dat is nu het belangrijkst."