Federer: "Ik kan Nadal nog verslaan"

Roger Federer is ervan overtuigd dat hij Rafael Nadal, de huidige nummer één van de wereld, alsnog kan verslaan. Vooralsnog acteert hij vooral in de schaduw van de Spanjaard, maar als het aan hem ligt duurt dat niet lang meer.

"Ik denk dat Rafael op dit moment het beste tennis van zijn leven speelt. Maar ik ben er heilig van overuigd dat ik hem kan verslaan. Het was zo close op de Australian Open en Wimbledon," aldus de Zwitser die hiermee refereert aan de laatste twee zinderende Grand Slam-finales die hij van Nadal verloor.

De statistieken spreken echter wel in het nadeel van Federer. Van de laatste tien gravel-ontmoetingen met Nadal verloor hij er maar liefst negen. De laatste overwinning op de Spanjaard op deze ondergrond was in Hamburg in 2007. Vanaf 24 mei hoopt Federer dit kunststukje op het gravel van Roland Garros te kunnen herhalen om zo de enige Grand Slam-titel die nog in zijn erelijst ontbreekt op zijn naam te kunnen schrijven.

"Ik ben blij met het tennis dat ik nu speel, en het gaat iedere week steeds beter. Ik heb een moeilijke seizoensstart gehad, aangezien ik nog geen toernooi heb gewonnen. Ik denk echter dat een positieve ommekeer nabij is." Federer is dan ook hoopvol gestemd voor het graveltoernooi in Madrid dat morgen begint: "Ik heb vooral problemen gehad met mijn voornaamste concurrenten. Ik was iedere keer dicht bij een overwinning, maar telkens was het net niet. Ik hoop dat ik die negatieve spiraal kan doorbreken en dit soort partijen weer ga winnen."