[NHL] Uitslag Red Wings - Ducks

De Detroit Red Wings hebben een 3-2 voorsprong in de serie tegen de Anaheim Ducks gepakt. In eigen huis werden de Ducks vrij eenvoudig opzij gezet met 4-1. Deze uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen als Ducks-goalie Jonas Hiller niet zo goed in vorm was.

De Red Wings domineerden vrijwel de gehele wedstrijd. In de eerste periode had de ploeg uit Detroit veertien schoten op doel, de Ducks slechts drie. Toch stapten de Red Wings zonder te scoren de kleedkamer in dankzij een aantal fantastische reddingen van Hiller, die de Ducks daarmee in de wedstrijd hield.

In de tweede periode was het dan toch raak voor de Red Wings, terwijl zij daarin niet zo domineerden als in de eerste. Beide teams hadden negen schoten op doel deze periode. Toch bracht Johan Franzen de Red Wings op voorsprong. Hij nam een pass aan van Justin Abdelkader, omspeelde Ryan Whitney en schoot de puck langs Hiller voor zijn zevende goal in de play-offs. Een minuut later maakte Jiri Hudler de 2-0, en leken de Ducks rijp voor de slacht. De Red Wings verzuimden de voorsprong echter uit te bouwen, en dat kwam ze bijna duur te staan. Na een kwartier in de tweede periode pakte Niklas Kronwall namelijk twee strafminuten. In eerste instantie creëerde Anaheim weinig in de powerplay-situatie, maar vier seconden voor het einde van de powerplay scoorde Ryan Whitney dan toch de 2-1.

In de derde periode was de verwachting dat de Ducks, die achter stonden, furieus van start zouden gaan. Het omgekeerde was echter het geval. Anaheim speelde in een veel te laag tempo en was eigenlijk alleen achter de Red Wings aan aan het schaatsen. Dit resulteerde in vijftien schoten op doel voor de Red Wings tegen slechts vijf voor de Ducks. Pas drie minuten voor tijd wist Detroit de wedstrijd te beslissen via Darren Helm. Vlak voor tijd scoorde Henrik Zetterberg nog in een leeg net.