Ook Red Bull dreigt met verlaten F1

Als de FIA de regels voor volgend seizoen niet aanpast zal ook Red Bull Racing zich niet aanmelden voor het kampioenschap. Dat heeft teameigenaar Dietrich Mateschitz zondag laten weten.

Red Bull volgt met het dreigement concurrent Toyota, die eerder op de dag al met een soortgelijke waarschuwing kwam. Ook teams als Ferrari en BMW hebben openlijk al hun onvrede geuit over het bestuur van Max Mosley en diens plannen voor een vrijwillige budgetlimiet.

"De omstandigheden zijn op dit moment niet zo dat we volgend jaar met een team mee gaan doen," aldus Mateschitz tgeen een verslaggever van de Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten. Volgens de miljardair zullen ook andere fabrikantenteams de Formule 1 gedag zeggen als de regels niet worden aangepast. "Van de huidige teams blijven er slechts twee of drie over."

Teambaas Martin Whitmarsh van McLaren liet na een bijeenkomst van de FOTA zondag weten dat hij de dreigementen van Toyota en Red Bull Racing niet nuttig vindt. Verwacht wordt wel dat de FOTA, afhankelijk van de uitkomsten van een gesprek met Mosley komende week in Londen, tot een boycot van de huidige deadline kan besluiten. De laatste dag waarop teams zich nu voor het seizoen 2010 kunnen inschrijven is 29 mei.