Uitslagen Italië speelronde 35

Dit weekend werd in Italië de 35e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

Chievo Verona - Internazionale

Internazionale heeft in de Serie A twee punten ingeleverd in de uitwedstrijd bij Chievo Verona. De Italiaanse koploper kwam tweemaal op voorsprong, maar zag Chievo beide keren langszij komen. Hernan Crespo had slechts drie minuten nodig om de bezoekers uit Milaan op voorsprong te zetten. Binnen het half uur kwam Chievo echter al op gelijke hoogte via middenvelder Michele Marcolini. Inter-trainer José Mourinho bracht na de pauze Julio Ricardo Cruz in het veld om een nieuwe voorsprong te forceren. Mario Balotelli zorgde voor de 1-2 na 65 minuten. Maar ook nu had de thuisclub snel een antwoord; door een goal van Luciano eindigde het duel in 2-2.

Sampdoria - Reggina

Hekkensluiter Reggina is tegen een fikse nederlaag aangelopen op bezoek bij Sampdoria. Uiteindelijk werd het een gemakkelijke 5-0 overwinning voor de gastheren, die op een veilige plaats in de middenmoot staan. De beslissing viel na negentien minuten, toen Reggina-speler Carlos Adrian Valdez een directe rode kaart kreeg voorgeschoteld. Kort daarvoor had Daniele Dessena de thuisploeg op 1-0 gezet en na 31 minuten maakte diezelfde Dessena er 2-0 van. Sampdoria speelde door de vroege rode kaart van Valdez en de twee doelpunten een gewonnen wedstrijd. Dit mede vanwege het feit dat Reggina geen geduchte tegenstander was. Gennaro Delvecchio maakte er voor rust nog 3-0 van, waarna Sampdoria vlak na de pauze verder ging met scoren. In de eerste minuut na de pauze was Guido Marilungo trefzeker en Giampaolo Pazzini prikte in de 52e minuut de vijfde en tevens laatste treffer van Sampdoria binnen: 5-0.

Een verslag van de wedstrijd tussen AC Milan en Juventus is hier te lezen.