Hamilton: "Auto is waardeloos"

Lewis Hamilton heeft vandaag na de Grand Prix in Barcelona zijn frustaties geuit over zijn McLaren. Hamilton eindigde de race op een teleurstellende negende plaats.

De Engelsman is gefrustreerd over de competiviteit van de McLaren. Het team doet al het hele seizoen niet mee om de prijzen, waardoor de regerend kampioen zijn titel niet kan verdedigen. Vandaag noemde de coureur na afloop van de race zijn auto "hardcore" en vermeldde hij dat hij momenteel geen hoop meer heeft op een goede afloop van het seizoen.

"Ik kan niets anders doen dan wat ik vandaag deed. Ik heb de longen uit mijn lijf gereden zoals ik dat altijd doe. De auto was gewoon niet goed genoeg. Ik had geen enkele grip", aldus Hamilton. "Het is zonde dat het team mij geen auto heeft gegeven waar ik het kampioenschap mee kan verdedigen. Ik heb alles gegeven, maar er is gewoon geen hoop." Ondanks de waardeloze auto loofde de coureur zijn team en heeft hij de hoop op het prolongeren van de titel nog niet opgegeven. "Ik geef nog niet op, want we zijn nog niet halverwege het seizoen dus we hebben nog alle kans", vervolgde Hamilton toen hij gevraagd werd over zijn titelkansen.

"Op het moment hebben we geen auto waar we het kampioenschap mee kunnen winnen, maar het team werkt hard en zal dat ook blijven doen. We hebben een goede betrouwbaarheid en het moraal is hoog. Het is en blijft zonde dat we geen auto hebben om de titel mee te verdedigen."