Tévez wil weg bij Manchester United

Carlos Tévez heeft bij Manchester United aangegeven te willen vertrekken. In de zomer wil de Argentijn op zoek naar een nieuwe club om daar meer aan spelen toe te komen.

Eerder gaven speler en club aan met elkaar door te willen gaan. Tegenover News of the World heeft Tévez nu aangegeven toch weg te willen bij Manchester. "Ik voel me niet gewild. Ik voel me slecht over mijn situatie, maar het is heel moeilijk om nog langer te blijven. Ik denk dat ik afscheid ga nemen."

"Ik denk niet dat ik volgend seizoen voor Manchester United speel. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar ze hebben me nooit een aanbieding gedaan, dus ik moet wel weg. Ik denk niet dat ik deze situatie verdien, in deze positie realiseer ik me nu dat ik weg moet."

Tévez vindt ook dat de club hem weinig respect heeft getoond door hem geen contract aan te bieden. "Realistisch gezien is mijn tijd over bij United en speel ik volgend seizoen voor een andere club. Het is moeilijk om langer te blijven dus ik moet proberen het seizoen zo goed mogelijk te eindigen zodat ik snel ergens anders aan de slag kan."

"De fans behandelen me als familie, maar United heeft me nog niet gecontracteerd dus ze respecteren me niet als voetballer."

Er zou interesse zijn vanuit Spanje. Real Madrid zou Tévez graag in willen lijven. De aanvaller zelf blijft liever in Engeland. "Het is niet waar dat mijn familie ongelukkig is in Engeland. Het is ook niet waar dat ik Engeland zou willen verlaten voor Spanje. Mijn vierjarige dochter Florencia is Engels aan het leren en mijn vrouw is gelukkig in Engeland. We willen blijven. Ik wil in Engeland spelen omdat het de beste competitie ter wereld is, en het past bij mijn speelstijl. Bij welke club ik ook ga spelen, of het nou Arsenal, Chelsea, Manchester City, Liverpool of Everton is, het zal een rivaal van United zijn. Ik zou graag alle United-fans willen bedanken voor hun steun. Ze zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben."