Uitslag Valencia - Real Madrid

Real Madrid heeft zaterdagavond de Spaanse titel helemaal uit handen gegeven. Bij Valencia werd er voor de tweede week op rij met ruime cijfers verloren: 3-0.

Valencia, dat de laatste weken een opmars maakt en een serieuze bedreiging vormt voor de derde plaats van Sevilla, had maling aan de imposante reeks van achttien duels ongeslagen die de Madrilenen tot vorige week volhielden. Al snel moest Real-doelman Iker Casillas handelend optreden om de openingstreffer te voorkomen. De thuisclub in Mestalla was duidelijk de betere, en dat resulteerde uiteindelijk dan ook in de openinfstreffer, toen ex-Madridista Juan Mata vanaf de linkerkant de bal onder Casillas door schoot.

Los Ches profiteerden optimaal van de aangeslagen titelverdediger, en enkele minuten later zorgde David Silva met een hard schot voor 2-0. Ook na rust waren de bezoekers, met Arjen Robben in de basis en Rafael van der Vaart en Royston Drenthe als invallers, de mindere. Een mooi schot van Rubén Baraja zorgde na ruim een uur spelen voor de 3-0 eindstand, hetgeen ervoor zorgt dat Real nu praktisch kansloos is voor de titel. Het verschil met koploper Barcelona bedraagt zeven punten, terwijl de Madrilenen nog slechts drie duels te gaan hebben. Eén minder dan de Catalanen.

Valencia CF - Real Madrid CF 3-0
29' Juan Mata 1-0
32' David Silva 2-0
68' Rubén Baraja 3-0

Stadion: Mestalla, Valencia
Arbiter: Eduardo Iturralde González
Gele kaart: Carlos Marchena, Alexis, David Silva (Valencia), Fernando Gago, Marcelo, Javi García (Real Madrid)

Opstellingen:

Valencia CF: César; Miguel, Albiol, Maduro, Alexis; Marchena, Baraja; Joaquín (Pablo Hernández/62), Silva (Míchel/55), Mata (Vicente/76); Villa.

Real Madrid CF: Casillas; Ramos, Cannavaro, Metzelder, Heinze; Javi García (Van der Vaart/57), Gago; Robben, Marcelo (Drenthe/82); Raúl, Higuaín.

Submitter:  Bron: FOK!sport