Chelsea verwerpt bedreigingen

Chelsea heeft met klem ontkend dat er bedreigingen aan het adres van arbiter Tom Henning Øvrebø zijn geuit. De arbiter van dienst zou de ploeg uit Londen, dat in de halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona (1-1) speelde, twee strafschoppen hebben onthouden.

"Naar aanleiding van de geruchten over de bedreigingen aan het adres van de arbiter willen wij duidelijk maken dat de club alle bedreigingen aan het adres van scheidsrechters, officials en supporters verwerpt," was in een statement van Chelsea te lezen. "Mocht er overtuigend bewijs aan worden geleverd, dan zullen wij de strengst mogelijke maatregelen nemen tegen elke seizoenkaarthouder of elk lid van de club die meegedaan heeft aan dit soort acties. We betreuren de gebeurtenissen van gisterenavond, maar hebben vooralsnog geen bewijs dat Chelsea-fans betrokken zijn bij de gedane aantijgingen."

Eerder vandaag was ook al te lezen dat dat José Boswinga, speler van The Blues, over een scheidsrechterlijke samenzwering tegen zijn ploeg sprak.