Kubica: "Updates BMW niet voldoende"

BMW Sauber-coureur Robert Kubica heeft toegegeven dat het uitgebreide nieuwe pakket waar het team in Spanje de beschikking over krijgt niet genoeg is om ver naar voren te komen op de grid. De renstal krijgt namelijk tot de race in Turkije nog niet de beschikking over de dubbele diffuser.

Tijdens de laatste race in Bahrein werd BMW nog anoniem achttiende en negentiende na een aanrijding in het begin van de race. In Barcelona moet dit beter gaan. "Alle informatie en simultatiedata wijzen er op dat we minimaal een halve seconde winnen. Maar we moeten zien hoe het voelt, want we zijn ver weg van de top en moeten tweemaal zoveel stappen maken als de andere teams," aldus Robert Kubica.

"Voor nu moeten we zeker twee stappen vooruit zetten als de teams op een gelijk niveau blijven, want recent was het gat en seconde of nog meer. De andere teams gaan ook vooruit en de teams die ook achter lagen, zoals Ferrari en McLaren, melden zich nu vooraan. Ik denk dat we gewoon wat meer tijd nodig hebben om te kijken en te analyseren welke richting we op moeten gaan om zo in de toekomst stappen te kunnen zetten."

Voor dit jaar moet volgens de Pool heel wat gebeuren wil BMW nog mee kunnen doen in de titelstrijd. "Vorig jaar stonden we na zeven races aan de leiding in het rijderskampioenschap en we kwamen naar Barcelona als leider in de constructeursstrijd. Dit jaar is het compleet anders en zeker het kampioenschap zal lastig worden. Ik denk dat we het beste ons eerst kunnen richten op de verbeteringen en daarna de doelstellingen aanpassen naar onze situatie."