'Van Gaal gaat voor Bayern München'

Als AZ toestemming verleent, zal trainer Louis van Gaal naar Bayern München vertrekken. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De succescoach zal de Zuid-Duitse topclub verkiezen boven een aanbieding van de Belgische voetbalbond KBVB om bondscoach van de Rode Duivels te worden.

Van Gaal en Bayern München zouden het eens zijn geworden over de invulling van het technische beleid bij Der Rekordmeister. Bovendien zijn er ook op financieel vlak geen problemen te verwachten. Van Gaal wacht nu op groen licht van AZ.

In Alkmaar zal men gezien de slechte ervaringen rondom spits Afonso Alves secuur willen handelen in deze zaak. Het aanstellen van Co Adriaanse of Dick Advocaat als opvolger moet goed geregeld zijn. Bovendien zal voorzitter Dirk Scheringa een flinke afkoopsom eisen voor Van Gaal. De AZ-preses wil eigenlijk met hem de Champions League in, maar nu duidelijk is dat de oefenmeester naar Bayern München wil zal Scheringa het beste alternatief willen aanstellen. "Ik geef duidelijkheid als er duidelijkheid is. Wanneer dat zal zijn, is op dit moment niet aan mij", aldus Scheringa.

Een functie als bondscoach van België zit er dus niet in. De KBVB zou Van Gaal toch niet kunnen betalen. AZ zal op zijn beurt op zijn hoede moeten zijn bij de aanstelling van Adriaanse, die wordt gevolgd door het Turkse Galatasaray. De Turken zouden ook Van Gaal en Bernd Schuster op het oog hebben.