Ook Chinese belangstelling voor Roda JC

Na de Australische investeerder David Thorne claimt nu ook een investeringsgroep uit China geld te willen steken in Roda JC.

Een zeskoppige delegatie van Asia Car, een moedermaatschappij van bus- en elektronicabedrijven, zal morgen in Kerkrade arriveren om met de clubleiding van Roda te praten. Tussenpersonen betogen dat er wel tot zestig miljoen euro beschikbaar is voor de noodlijdende club. Dit bedrag zou bedoeld zijn voor het aantrekken van spelers, die later weer moeten worden doorverkocht. Een groot deel van de opbrengst zou de Chinezen ten goede komen. Asia Car wil verder de volledige commercie van de club in bezit krijgen.

Directeur voetbalzaken Martin van Geel heeft de afspraak tegenover De Limburger bevestigd, maar blijft vooralsnog de kat uit de boom kijken. Van Geel had onlangs ook al een onderhoud met de Australiër Thorne.

"We horen en zien het allemaal aan en trekken voorlopig geen enkele conclusie. Pas als ik bankgaranties zie, wordt het serieus. Maar dat is op dit moment niet het geval", aldus Van Geel, die nog sceptisch blijft over de genoemde bedragen. "Zestig miljoen? En dan hebben wij net de vrouwentak weg gedaan."