Koeman zegt geen nee tegen Ajax

Ronald Koeman is geïnteresseerd in een functie als trainer bij Ajax. Dat liet hij weten in een gesprek met Tom Egberts van de NOS. Gisteren werd bekend dat Marco van Basten per direct opstapt als trainer van Ajax.

"Ik zeg geen nee," aldus Koeman. "Ajax is een topclub in Nederland en ik heb ook eerder aangegeven dat ik niet te ver weg wil. En de afgelopen tijd heb ik ook andere mogelijkheden afgeslagen omdat ik wel een uitdaging moet zien en het liefst op niveau."

Op de vraag of hij Ajax als een uitdaging ziet antwoordde Koeman: "Ajax is voor iedere trainer een uitdaging en voor mij dus ook. Als zij vinden dat ik een kandidaat ben dan denk ik wel dat ze weten waar ik woon."

Koeman heeft Ajax al eerder geleid. In december 2001 kwam hij bij de club om dat seizoen meteen de landstitel en de beker binnen te slepen. In het seizoen 2003-2004 volgde een tweede landstitel, de laatste voor Ajax. Na een serie problemen binnen de club en de uitschakeling door Auxerre in de UEFA-cup bood Koeman in 2005 zijn ontslag aan.