UEFA heeft geen genade met Fletcher

Darren Fletcher mag niet meespelen in de finale van de Champions League. De UEFA heeft aangegeven de rode kaart die de Schot kreeg tegen Arsenal niet te seponeren.

Fletcher kreeg in de slotfase een rode kaart nadat hij Arsenal-aanvoerder Cesc Fàbregas in het zestienmetergebied neerlegde. Fletcher raakte ook de bal, maar de bal ging op de stip. Scheidsrechter Roberto Rosetti kende geen genade en stuurde Fletcher uit het veld.

Na afloop van de wedstrijd was Sir Alex Ferguson tevreden met de uitslag, maar baalde van de rode kaart. Hij hoopte op genade van de UEFA, zodat Fletcher toch nog in actie zou kunnen komen in de finale.

De Europese voetbalbond bevestigde vandaag dat de enige reden om een rode kaart te schrappen, een persoonsverwisseling is. Tegenover SkySports zei de persvoorlichter van de UEFA het volgende: "Manchester United heeft het recht om de rode kaart aan te vechten binnen 24 uur na de wedstrijd. Maar een protest tegen een uitsluiting of boeking van een speler kan alleen toegelaten worden als de scheidsrechter de kaart aan de verkeerde speler heeft gegeven."