[NHL] Uitslag Ducks - Red Wings

De Anaheim Ducks hebben een 2-1 voorsprong genomen in de play-offserie tegen titelverdediger Detroit Red Wings. Het als achtste en laatst geplaatste team versloeg de Red Wings met 2-1. Man van de wedstrijd was weer eens Jonas Hiller.

Hiller maakte deze wedstrijd 45 reddingen en hoefde slechts één goal toe te staan. De Red Wings scoorde overigens nog een keer, maar deze werd onterecht afgekeurd door de scheidsrechters. Een verkeerde pass van Scott Niedermayer verdween onder de pads van Hiller, waarna de scheidsrechter de puck niet meer zag en het spel stillegde. De puck lag echter nog los, waardoor Marian Hossa kon scoren. Omdat het spel al was stilgelegd werd de goal afgekeurd en was er ook geen review mogelijk.

Hiller: "Het was een mazzeltje voor ons, maar we hebben er wel hard voor gevochten om überhaupt in deze positie te komen. Foute beslissingen van scheidsrechters zijn onderdeel van het spel en vandaag was het in ons voordeel." Red Wings-aanvoerder Niklas Lidstrom was opvallend mild over de scheidsrechterlijke dwaling. "Ik denk dat de scheidsrechter niet in de goede positie stond om het goed te kunnen zien. Het was pech voor ons, maar het is nu eenmaal niet anders. De regels zijn nu eenmaal zo."

De Red Wings betaalden zo een hoge prijs voor hun matige begin. In de eerste periode werden de Red Wings namelijk wederom overspeeld door Anaheim, en liepen zo een 1-0 achterstand op. De scherprechter was Teemu Selanne. Na acht minuten in de tweede periode maakte verdediger Scott Niedermayer een powerplay-goal en bracht de score op 2-0. Pas na veertien minuten in de tweede periode maakte Detroit via Henrik Zetterberg de aansluitingstreffer: 2-1.

Wat volgde was volledige dominantie van Detroit. In de laatste periode hadden de Red Wings maar liefst achttien schoten op doel, en de Ducks slechts drie. Jonas Hiller wist echter alles wat hij op zich af kreeg te keren en lijkt weer de beslissende factor in deze play-offserie. Waar hij al vrijwel eigenhandig de San Jose Sharks, het team met het beste reguliere seizoen dit jaar, eruit knikkerde lijkt hij ook deze serie te gaan binnenhalen voor de Ducks. De Red Wings hebben deze serie namelijk een 145-93 voordeel in aantal schoten op doel, maar de Ducks leiden de serie voorlopig.