[NHL] Uitslag Blackhawks - Canucks

De Chicago Blackhawks zijn er in eigen huis niet in geslaagd om een voorsprong te nemen in de play-offserie tegen de Vancouver Canucks. Chicago verloor met 3-1 en staat nu met 2-1 achter in de serie.

Roberto Luongo leek zich aardig te hebben hersteld van een mindere wedstrijd vorige week en maakte 23 reddingen. Hij hoefde slechts éénmaal een goal toe te staan, waar hij de vorige wedstrijd nog vijf tegengoals kreeg. Van tevoren waren er nog twijfels of Luongo niet uit zijn ritme was na deze matige wedstrijd, maar Luongo snoerde de criticasters de mond.

Wat vooral opviel deze wedstrijd was dat de Canucks, ondanks het ontbreken van verdediger Sami Salo, goed verdedigden. Er werden veel schoten geblockt, 21 in totaal, en de passing lanes werden goed dichtgehouden. Dit alles leidde ertoe dat de Blackhawks slechts 24 schoten op doel had, het laagste aantal in deze serie tot nu toe. Bovendien bleven de Canucks nu 60 minuten pushen, waar ze de eerste twee wedstrijden na een voorsprong het wat rustiger aan deden.

De goals van de Canucks werden gemaakt door Henrik Sedin, Steve Bernier en Mason Raymond. De enige goal van Chicago werd gemaakt door verdediger Brian Campbell in de powerplay.