[IndyCar] Doornbos snelste rookie

Gisteren heeft de Rookie Orientation Practice plaatsgevonden voor de Indy 500. Robert Doornbos kwam erg goed uit de bus tijdens deze training.

De Rotterdammer heeft dinsdag op het circuit van de Indy 500 in Indianapolis de snelste tijd van alle rookies gereden. Na de drie uur durende training was hij alleen langzamer dan twee veteranen Paul Tracy en Scott Sharp. Beide heren deden mee aan de Rookie Practice in het teken van een opfriscursus, aangezien beide heren al een tijdje niet meer op de baan gereden hadden. Raphael Matos, de tweede rookie, eindigde op zes tienden van een seconde van de Nederlander. Tracy was maar twee tienden sneller.

"Ovals lijken mij wel te liggen en het team heeft uitstekend werk verricht. Ik zie de Pole Day zonnig in en ik hoop dat we ons in de top kunnen kwalificeren", zei Doornbos. Ook over het circuit was hij lovend: "Dit circuit is geweldig! Deze wedstrijd is compleet anders dan toen ik hier in 2005 en 2006 met de Formule 1 reed. Het wordt een intense maand."

"Vanmorgen begon ik pas echt de historie van dit circuit en de snelheid op het rechte stuk te voelen. Het is echt geweldig", vervolgt hij. "Zolang je respect voor de baan hebt, valt het allemaal wel mee. Je moet niet de eerste dag meteen de snelste willen zijn, want dan ga je zeker de muur in. We hadden vandaag een goede snelheid die we moeten zien vast te houden."

Met zijn uitstekende test heeft Doornbos de Rookie Orientation succesvol afgerond. Vandaag heeft de coureur nog vijf uur om de baan nog beter te leren kennen. Daarna wordt de baan voor het voltallige veld vrijgegeven.

Voor een vooruitblik op de Indy 500 kun je hier terecht.

Met dank aan TJDoornbos en Modest71 voor de submit