Fletcher afhankelijk van wedstrijdformulier

Gisteravond ging Arsenal thuis onderuit tegen Manchester United. Binnen elf minuten was de wedstrijd gespeeld doordat de Gunners een 0-2 achterstand hadden. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Darren Fletcher van United een directe rode kaart van scheidsrechter Roberto Rosetti.

De middenvelder zal de finale hierdoor missen tenzij de arbiter bij UEFA aangeeft dat de kaart onterecht was. Sir Alex Ferguson hoopt hierop waardoor de kaart kan worden geseponeerd door UEFA. De reglementen geven geen mogelijkheid voor bezwaar en hierdoor is Fletcher afhankelijk van het rapport van de scheidsrechter. "Op tv-beelden is duidelijk te zien dat Darren de bal speelt. Rosetti is eerlijk en competent genoeg om dat zelf ook vast te stellen. Blijkbaar kunnen we zelf niet in beroep gaan tegen de kaart, dus hopelijk onderneemt Rosetti zelf actie. Het zou voor Darren een tragedie zijn, als hij hierdoor de finale aan zich voorbij moet laten gaan", zegt Ferguson.

Rosetti zal op het wedstrijdformulier moeten vermelden dat het een verkeerde beslissing was waardoor de UEFA de kaart kan seponeren.