'FC Groningen druk bezig in Zweden'

FC Groningen is een van de teams die al langer in Scandinavië aan het scouten is. Na eerder interesse getoond te heben in Mattias Bjärsmyr en Emil Johansson zijn de Noordelingen geïnteresseerd in de middenvelder Emir Bajrami.

Er is hevige concurrentie voor de speler van onder andere Parma, FC Utrecht en Borussia Mönchengladbach. De 21-jarige Bajrami wordt als een groot talent gezien in Zweden. De middenvelder heeft de Zweedse en Albanese nationaliteit en staat bekend als een technische middenvelder. Clubchef van IF Elfsborg vreest voor het vertrek van zijn pupil. "Ik denk dat het EK-onder 21 van cruciaal belang voor de toekomst kan zijn. Maar het is gewoon zinloos om te speculeren. Emir is een fantastische speler die zal ver komen", aldus Andreasen.

Voor het beloftenteam van Zweden speelde hij al twaalf wedstrijden en maakte daar drie doelpunten. "Ik zei eerder, ik speel, dus we zullen het zien. Maar ik ben blij dat ze hier zijn en dat geeft me meer inspiratie. Het is niet zo dat ik nerveus meer ben", aldus Bajrami.