Win het nieuwe boek van Hugo Borst

FOK mag deze week in samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam drie exemplaren weggeven van het boek Alle ballen op Heintje. Lees verder om er achter te komen hoe je dit boek kan bemachtigen.

Alle ballen op Heintje

Hugo Borst keert terug naar de jaren zeventig, naar zijn jeugd in Rotterdam. Borst lijkt alleen maar te voetballen. Hoe talentloos hij ook is, voetballen maakt hem volmaakt gelukkig. Ook zijn vrienden passeren de revue: Cowie, Dickie, Tonnie, Eric en de mysterieuze Heintje, de Zwarte Parel van de Kralingse voetbalclub WIA.

Een kapotte knie maakt een abrupt einde aan Borsts onbeduidende voetbalbestaan. Weemoedig struint hij de amateurvelden af, op zoek naar geuren en kleuren, op zoek naar verhalen en romantiek. Ook in zijn hoofd blijft hij reizen maken, waar hij tot in detail verslag van doet.

Dertig jaar later vindt hij op een nacht Heintje, die inmiddels Hein heet en weliswaar gehuld gaat in een oranje hesje, maar niet van het Nederlands elftal. Samen bekijken ze de elftalfoto van WIA C1 uit 1974 en wisselen uit wat er van wie geworden is. Ze blijven contact houden. Op een dag komt er een onheilstijding: Hein is ernstig ziek. Op 19 maart 2009 overlijdt hij. Hugo Borst doet aangrijpend verslag.

Dit boek hebben? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een mailtje, met vermelding van je username, sturen voor maandag 11 mei 20:00 uur naar prijsvragensport@fok.nl .

Wil je het boek deze week al in huis hebben? Voor ¤ 14,95 is het te koop bij de boekhandel of je kan hem hier bestellen. Voor meer informatie kan je hier terecht.

Submitter:  Bron: FOK!sport