Buffon laat toekomst afhangen van versterkingen

De Italiaanse doelman Gianluigi Buffon van Juventus denkt na over een vertrek uit Turijn. De 31-jarige sluitpost heeft dit seizoen aardig wat kritiek te verduren gekregen.

"Ik neem die kritiek serieus, maar ik ben 31 en ik weet wanneer ik een fout maakt of niet. Maar wat ik zeker weet is dat ik me goed voel. Niemand kan zeggen dat Juve een wedstrijd heeft veloren door een slecht optreden van mij. Dat is de realiteit," aldus Buffon tegenover de Franse krant L'Équipe.

"Mijn contract loopt tot 2013, dus ik heb in principe nog een lange tijd te gaan. Ik wil de komende tijd rustig bekijken wat de club voor volgend seizoen van plan is. Ik hoop dat er nog meer concurrentie in de selectie komt. Pas als meer weet kan ik een beslissing maken over mij toekomst."

De sluitpost laat zijn toekomst afhangen van eventuele versterkingen. De eventuele komst van Real-verdediger Fabio Cannavaro zou de doelman tot tevredenheid stellen. "De komst van Cannavaro zou me deugd doen, want hij is nog steeds een grote kampioen. Ons team heeft spelers zoals hij nodig."