Lodeweges vertrekt met opgeheven hoofd

Dwight Lodeweges kijkt met tevredenheid terug op de afgelopen maanden bij PSV. De interim-trainer kwam plotseling aan het Eindhovense roer nadat Huub Stevens in januari vertrok. In de periode dat hij trainer was, verbeterde het spel zienderogen.

"Aan alles komt een eind", zegt hij vrijdag op de website van PSV over zijn naderende vertrek. "Ik heb zelf de keus gemaakt de club te verlaten. Ik heb mijn best gedaan en neem met opgeheven hoofd en veel plezier afscheid."

Zondag speelt PSV in eigen huis tegen NEC. "We willen de mensen een mooie wedstrijd laten zien", vervolgt Lodeweges. "We moeten proberen zo hoog mogelijk te eindigen. De groep is verder dan een paar maanden terug, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Ajax (6-2 winst, red.)."

Lodeweges besloot met de woorden: "Onze missie was Europees voetbal halen, mijn eigen doelstelling was de ploeg beter en stabieler te laten spelen. We hebben nu vijf keer achter elkaar gewonnen met een paar goede wedstrijden ertussen. Het streven is om zondag een mooie pot neer te zetten en te winnen. Ik vind het heel erg mooi voor het publiek als dat lukt."