Wernbloom tekent voor vier jaar

AZ is er in geslaagd om de eerste speler voor volgend seizoen definitief vast te leggen. Het gaat om de Pontus Wernbloom. De 22-jarige Zweed tekent in Alkmaar een overeenkomst voor de duur van vier seizoenen. Daarnaast hebben de Alkmaarders een optie bedongen voor nog één jaar.

Het is niet bekend wat AZ voor Wernbloom, die bij zijn werkgever IFK Göteborg nog een contract tot medio 2011 had, moet betalen. Marcel Brands, technisch directeur van de ploeg uit de Kaasstad, was in elk geval erg blij met de aankoop. "Hij heeft veel indruk gemaakt in Jong Zweden en kan op alle plaatsen op het middenveld uit de voeten. Ik hoop dat we veel plezier aan hem zullen beleven."

Wernbloom speelde ruim vier jaar voor IFK Göteborg. In deze periode speelde hij 86 wedstrijden en kwam tot 22 goals. Bovendien speelde de middenvelder ook al twee keer voor de nationale ploeg van Zweden.

Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat AZ de transfer van Wernbloom nog niet kon bevestigen, maar nu de speler getekend heeft, kan men er niet meer om heen. De Zweed zal zich op 1 juli bij de Alkmaarse formatie melden.