Michael Jansen naar FC Groningen

Michael Jansen maakt volgend seizoen zijn rentree in de eredivisie. De verdediger van SC Cambuur-Leeuwarden tekende in Groningen een tweejarig contract, met een optie op een derde seizoen.

Jansen debuteerde in het seizoen 2002/03 namens Vitesse in de eredivisie. De verdediger uit Nijmegen maakte snel naam en werd al gelinkt aan topclubs en het Nederlands elftal. Toen ging het echter mis. Jansen kreeg te maken met hartritmestoornissen en stond als gevolg daarvan twee jaar buitenspel. Nadat hij fit was verklaard, slaagde hij er niet in om terug te keren in het eerste elftal van Vitesse. Zijn contract in Arnhem werd ontbonden.

Feyenoord haalde hem daarop transfervrij binnen. Die club verhuurde hem aan De Graafschap, maar liet hem afgelopen zomer vertrekken naar Cambuur. In Friesland speelde Jansen 35 duels in de Jupiler League, waarmee hij de twijfels over zijn fitheid overwon.

Technisch manager Henk Veldmate van FC Groningen toont zich op de website van de club opgetogen over de komst van Jansen: "Michael is een jonge speler met veel ervaring. Hij kan op twee posities uit de voeten: zowel als linksback als centraal in de verdediging. Nu hij zijn fysieke klachten heeft overwonnen, is hij in staat zijn potentie waar te maken." In totaal speelde Michael Jansen tot nu toe 101 competitiewedstrijden in het Nederlands betaald voetbal, waarin hij zeven keer scoorde.