"Spuit op zaterdag circuit schoon"

Bernie Ecclestone ziet het liefst een einde aan de discussie over alle regelveranderingen, maar toch draagt hij zelf weer nieuwe ideeën aan. Dit keer gaat het om het ontdoen van het circuit vóór de race van het rubber dat op de baan komt in de loop van een raceweekend.

Ecclestone was deze week al in Barcelona - waar over anderhalve week de Grand Prix van Spanje plaatsvindt - aanwezig om de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en FC Chelsea bij te wonen. In het stadion, waar hij overigens zonder bodyguards zat, trok de Formule 1-baas tegenover de Spaanse krant AS diverse paralellen tussen voetbal en Formule 1. "Het is niet goed; het gaat tegenwoordig alleen nog maar over de regeltjes. Waarbij de voorstellen van Max Mosley ongetwijfeld met de beste bedoelingen gemaakt worden", volgens de Brit.

Echter, de proefballonnetjes van Ecclestone zelf worden hem ook niet helemaal in dank afgenomen. Zo kwam de Brit eind vorig jaar met het voorstel van een beloningssysteem met medailles. Dat kon dit seizoen nog niet ingevoerd worden omdat het vóór eind november ingediend had moeten worden om nog te kunnen gelden. Maar de coureurs, teams en de fans waren toch al veelal tegen op dat medaillesysteem. En nu heeft de spraakmakende Brit weer een nieuw plan: het schoonspuiten van baan op zaterdagavond voor de race.

"In het raceweekend ligt op een gegeven moment zoveel rubber op de baan dat er nog maar één smalle baan goed berijdbaar is. We zouden het hele circuit op zaterdagavond wellicht af kunnen spoelen", aldus Ecclestone. De 78-jarige kan zich zelfs sprinklers langs de baan voorstellen. "Waarom niet?", lachte de man die nog niet laat merken of hij binnen afzienbare tijd een stapje terug zal doen.