AC Milan heeft Rijkaard op het oog

Frank Rijkaard is één van de kandidaten om de nieuwe trainer van AC Milan te worden, mocht de huidige coach Carlo Ancelotti vertrekken. Perry Overeem, zaakwaarnemer van Rijkaard, onthult dit tegenover Voetbal International.

Volgens Overeem is de kans aanwezig dat Rijkaard binnen niet al te lange tijd weer aan het werk gaat. "Daarbij staan we open voor alle serieuze aanbiedingen, maar Frank heeft uiteraard wel zijn voorkeuren. Het liefst gaat hij volgend seizoen aan de slag bij een club uit de Serie A of de Premier League", aldus de zaakwaarnemer.

Overeem is op de hoogte van de interesse van Milan, maar hoorde van de rossoneri nog niets concreets. "Wel heeft Milan inmiddels bevestigd dat Frank voor komend seizoen een potentiële opvolger is wanneer trainer Carlo Ancelotti vertrekt."

De zaakwaarnemer is dus nog niet officieel benaderd door de Italiaanse topclub. Met name tussenpersonen zouden contact hebben gezocht. Overeem: "Dat is eigenlijk al veel langer het geval. Zo werd Frank door enkele kleine landen gepolst voor de functie van bondscoach en was er belangstelling uit Oekraïne en Rusland. Maar dat is niet wat Frank wil."