Force India: "Straf Sutil te zwaar"

De straf die Adrian Sutil kreeg voor het blokkeren van Mark Webber tijdens de kwalificatie in Bahrein is te streng. Dat vindt althans teammanager Andy Stevens van Force India.

Webber was in Q1 net bezig met zijn laatste snelle ronde, toen Sutil hem ophield. De Duitser, die zestiende kwalificeerde, werd vervolgens drie plaatsen teruggezet op de startgrid, waarna Webber één plek opschoof naar plaats achttien.

Stevens spreekt tegen dat zijn team verantwoordelijk is voor de blokkade doordat het zijn coureur niet zou hebben gewaarschuwd. Volgens hem is Sutil het slachtoffer geworden van een probleem tussen Robert Kubica en Fernando Alonso.

"We bekeken de tijdmetingen en we konden zien dat Webber aan een snelle ronde achter ons bezig was, maar op dat moment vonden we dat Adrian ver genoeg vóór lag dus hebben we het niet overwogen," aldus Stevens over het niet waarschuwen. "Zoals we het op de GPS-monitor zagen zou het Webber's ronde niet beïnvloeden."

Vóór Sutil kwamen Alonso en Kubica echter bijna in aanvaring, zo weet Stevens. Alonso zou hierbij van het gas zijn gegaan, waardoor Sutil hem te snel naderde. De Duitse coureur deed vervolgens hetzelfde, keek in zijn spiegels en zag opeens Webber achter zich. Force India had volgens Stevens vervolgens niet meer de tijd om zijn coureur te waarschuwen. "Dus ik vind de straf veel, veel te zwaar."