Gerets vervolgt carrière in Saudi-Arabië

Eric Gerets zou zijn taken gaan neerleggen bij Olympique Marseille. De Belgische oefenmeester staat met de Fransen eerste in de competitie, maar vanwege een afwachtende houding van eigenaar Robert-Louis Dreyfus scheiden de wegen van beide partijen.

Het Franse radiostation RMC kwam zojuist met dit bericht. Het contract van de 54-jarige trainer liep na dit seizoen af en de eigenaar hield het geheim of het contract van Gerets verlengd zou worden. Daarom heeft de trainer zelf de knoop doorgehakt.

Gerets wordt als grote kanshebber gezien om het bondscoachschap van België op zich te nemen, ondanks het feit dat de trainer zelf aangaf dat hij dit niet wilde. Ook werd hij tussen neus en lippen door gelinkt aan Bayern München. Al-Hilal Riyadh heeft volgens L'Équipe echter de beste papieren.

Olympique Marseille moet, mits de berichten op waarheid berusten, snel op zoek naar een interim-trainer om de titel in de Ligue 1 binnen te slepen. Met vijf speelronden te gaan staat l'OM vijf punten voor op nummer twee Girondins Bordeaux en zes op nummer drie Olympique Lyonnais. Mircea Lucescu en Bruno Metsu zouden volgens RMC gegadigden zijn.

Volgens L'Équipe gaat het om een vertrek aan het einde van dit seizoen. De Franse kwaliteitskrant meldde zojuist ook dat Gerets bij Al-Hilal Riyadh een contract kan ondertekenen dat hem 250.000 euro per maand oplevert.

Ook het Belgische medium Sporza meldt dat Gerets het na dit seizoen voor gezien houdt. Door het medium werd het volgende citaat losgeweekt: "Ik voelde me op een bepaalde periode niet gesteund." Dit zou Gerets achter gesloten deuren aan zijn spelers hebben verteld. Hij doelde daarbij op de minieme steun van de eigenaar.

Update
Zojuist meldde de NOS dat Erik Gerets aan de slag gaat bij Al-Hilal Riyahd. Bij de club uit Saudi-Arabië zal Gerets 250.000 euro per maand gaan beuren. Dat bedrag ligt aanzienlijk hoger dan de 200.000 euro die hij bij Marseille maandelijks op zijn bankrekening mag bijschrijven.