Button: "Red Bull ligt voor op ons"

Brawn GP-rijder Jenson Button denkt dat zijn team voorbij gestreefd is door Red Bull Racing. De Brit won afgelopen weekend in Bahrein, maar had hierbij het geluk dat Sebastian Vettel in de race klem zat achter Lewis Hamilton.

"Deze overwinning smaakt zeer zoet, omdat we het niet verwachtten na de slechte kwalificatie van zaterdag. Iedereen is dichterbij gekomen en ik denk dat Red Bull ons zelfs heeft ingehaald. Deze is daarom prachtig en ik moet de complimenten aan de jongens geven," aldus Button die zondag Vettel op zeven seconden achter hem als tweede zag eindigen.

"De onderdelen op de auto beginnen nu oud te worden en nu we teruggaan naar Europa kunnen we alles vervangen, een nieuw aerodynamisch pakket op de auto zetten en hopelijk maken we dan een stap voorwaarts," aldus de Engelsman die er vertrouwen in heeft dat het team nog enkele stappen kan maken dit jaar.

Zijn teambaas Ross Brawn heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met de updates. "We hebben enkele updates in het verschiet liggen voor Barcelona en de races daarna. We hadden geen updates voor de eerste vier races, want er was niets. Het gaan naar de eerste race was alles wat we konden doen en er was niets in de planning. Dat proces begon pas weer toen we in staat waren om het team te kopen en daarna is dat gaan lopen. In Barcelona profiteren we er van."

De Brit gaf toe dat zijn team in staat mag worden geacht om te vechten voor de titel op de lange termijn, maar hij wil er nog niet aan denken. "We gaan er voor om races te winnen. We hebben een pijnlijke herstructurering van het bedrijf achter de rug, en iedereen kan zien wat we hebben bereikt. Ik ben optimistisch. We hebben een goed rijdersduo en de rest is aan ons."