Brawn en Virgin onderhandelen over nieuwe deal

Brawn GP is nog steeds in onderhandeling met Virgin over het uitbreiden van de sponsordeal. Het bedrijf van Richard Branson stapte vlak voor de start van het Formule 1-seizoen in bij het nieuwbakken team en wil nu de deal voor niet al te veel geld verlengen.

De deal met Brawn GP heeft Virgin veel exposure opgeleverd en de eisen voor een nieuwe deal zijn aan Brawn GP overhandigd. "Sinds de start van het seizoen is de populariteit van het team enorm gestegen. We zijn met elkaar in gesprek, net als anderen, en het zou kunnen dat we een grote reclamecampagne rond Brawn GP starten. Het zou ook kunnen dat het plan niet van de grond komt," aldus Branson.

De steenrijke ondernemer wil niet te veel investeren in de Formule 1. "Laten we zien hoe de zaken zich ontvouwen. Misschien komt er wel iemand voorbij die bereid is een absurde prijs te betalen en dan is het wat mij betreft einde verhaal, want daar kan ik niet tegenop. Ik heb een bod gedaan dat mijns inziens heel behoorlijk is."

Teambaas Ross Brawn is naarstig op zoek naar sponsors om de toekomst van het team veilig te stellen. Een deal met Virgin zou hem daarbij helpen. "Zeker in deze financieel moeilijke tijd is het belangrijk zekerheid te hebben. Het zou fijn zijn een groot deel van ons budget voor de komende seizoenen te kunnen veiligstellen. Het is nu een kwestie van begrijpen wat we van elkaar willen," aldus Brawn die Jenson Button zag winnen in Australië, Maleisië en Bahrein.