Hamilton: "Ik overwoog te stoppen"

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij wilde stoppen met racen na leugens die in Australië tegen de wedstrijdleiding verteld werden. De McLaren-coureur vertelde samen met het team dat Jarno Trulli hem zonder reden gepasseerd was, terwijl dit een opdracht van het Britse team bleek te zijn geweest.

Tegen de BBC deed Hamilton zijn relaas. "Ik was er niet meer honderd procent zeker van dat ik hier de komende vijf jaar nog wilde zijn. Wil ik nog wel zo lang in de spotlight staan, terwijl ik niet meer naar de snackbar of bioscoop kan gaan of gewoon plezier kan maken met mensen, zonder dat er foto's van me worden gemaakt? Als ik een coureur wil zijn en als ik hiermee door wil gaan, dan is dat wel wat ik moet accepteren. Wat iedereen ook zegt, ik geef alles wat ik heb. En soms zal er een moment zijn dat ik het niet goed doe. Ik ben ook maar een mens."

De Brit wil zich alleen op het racen kunnen concentreren. De randzaken vindt hij storend. "Nee, ik geniet daar niet van. Meer kan ik er niet over zeggen. Ik houd van mijn baan en ik houd ervan om de auto te besturen. Dat zal niet veranderen. Maar al die politiek… Ik ben hier om plezier te hebben en races te winnen, maar iedereen moet overal een mening over hebben. Dat is soms moeilijk."

Hamilton gaf aan niet weg te willen bij McLaren en dat geruchten over een breuk tussen beide partijen onzin is. "Ik houd van dit team. Ik ben hier al jaren. Vanaf mijn tiende was dit het team waarvoor ik wilde rijden en ik rijd er nu voor. We hebben samen de wereldtitel gewonnen, we hebben samen een wereldkampioenschap net verloren en er zullen nog veel jaren komen waarin we winnen en veel waarin we verliezen. Ik ben blij waar ik ben."