[Fotoreportage] Huldiging AZ

Afgelopen zondag stond de huldiging van AZ op het programma. Vorig weekend sleepte de ploeg uit Alkmaar de landstitel in de wacht. FOK!user lynda was bij de festiviteiten aanwezig en maakte onder andere de volgende foto's.

Voorafgaand aan de huldiging speelde AZ nog een wedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. Veel mensen waren al bezig met de huldiging, die na de wedstrijd zou plaats vinden. De Alkmaarse formatie slaagde er overigens niet in om drie punten te pakken. De wedstrijd eindigde namelijk in een gelijkspel (1-1).

Voor Joey Didulica verliep de middag minder goed. Hij werd in de tweede helft namelijk met hoofdletsel afgevoerd. Uiteindelijk bleek dat de keeper slechts een lichte hersenschudding aan de botsing met Luis Suárez had overgehouden.

Naar schatting waren er afgelopen zondag 35.000 mensen aanwezig om de huldiging van AZ bij te wonen. De sfeer zat er al goed in, voordat de boot aan zou meren. Op deze boot bevonden zich de selectie van AZ en een aantal prominenten van de Alkmaarse club.

Na afloop van het duel tussen Ajax en AZ vertrok iedereen naar de haven om zich voor te bereiden op de komst van de boot. Veel mensen stonden op de kade of zaten in bootjes. Andere mensen zochten een creatieve oplossing, zoals de foto hierboven laat zien. Deze fans bevonden zich namelijk in en op de Karpeton Garage.

Uiteindelijk werd het lange wachten beloond en kwam de selectie van AZ aan in Alkmaar. Kort daarvoor was de boot met de selectie nog door de politie tegen gehouden. Op de plaats van de huldiging stonden namelijk teveel mensen op de voetgangersbrug, die niet tegen het gewicht bestand was, maar dat mocht de pret niet drukken.

Voorzitter Dirk Scheringa was daarna de eerste, die op het podium verscheen. Hij werd door de tienduizenden aanwezige mensen toegezongen. Vervolgens was het de beurt aan de technische staf, waaronder trainer Louis van Gaal, van de selectie. Tot slot verscheen de selectie van AZ ten tonele, die er na opkomst gelijk één groot feest van maakten.

Veel mensen konden overigens niet goed zien wat er op het ponton gebeurde. Hier liet de selectie van AZ zich namelijk zien, nadat men van de boot af was gekomen. De gemeente Alkmaar maakte daarom gebruik van grote schermen, zodat niemand iets van de huldiging hoefde te missen.

Daarnaast zorgde de aankomst van de boot ervoor dat de feestvreugde nog groter werd. Her en der werden zelfs Bengaalse fakkels aangestoken. Alle fans van AZ lieten zien dat zij, 28 jaar na dato, erg blij waren met het behaalde kampioenschap. De huldiging van AZ werd om 21:30 uur afgesloten, maar het feest ging nog tot in de kleine uurtjes door.

Submitter:  Bron: FOK!sport