Van Bueren kijkt terug op rentree

Maandenlang stond hij buitenspel met een enkelblessure. Na een moeilijke revalidatieperiode mocht hij uiteindelijk weer wedstrijdritme op doen bij Jong Sparta. En dus speelde Edwin van Bueren afgelopen maandag mee in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Jong Feyenoord. Centraal op het middenveld liet hij zien dat de Sparta-supporters zich geen zorgen hoeven te maken.

De glazenwasser is terug
Ouderwets bikkelend dichtte hij de gaten en coachte hij tegelijkertijd zijn jonge ploeggenoten. In Den Haag en Volendam keek hij toe hoe zijn teamgenoten van het eerste elftal met wisselend succes liepen te zwoegen op het veld. Uitgerekend in de cruciale thuiswedstrijd tegen De Graafschap mocht Van Bueren weer speelminuten maken in het eerste. In de 56e minuut verving de middenvelder Erik Falkenburg. Begeleid door luid applaus kwam hij veld in: de glazenwasser mag eindelijk weer poetsen op het hoogste niveau.

"Kansen tegen Ajax en NEC"
Met een dubbel gevoel kijkt Van Bueren terug op zijn rentree, maar zich zorgen maken doet hij niet. Sparta speelt volgend seizoen met de alleskunner in de Eredivisie. "We zijn er nog niet, maar ik verwacht niet dat we nog in de problemen komen", zei Van Bueren vrijdag tegen Goal.com. "Volgende week spelen we thuis tegen Ajax en daarna spelen we nog in Nijmegen tegen NEC. Tegen beide tegenstanders zie ik mogelijkheden en verwacht ik dat we punten zullen pakken. Ook ik ben teleurgesteld in het spel en het resultaat van vandaag. Het zorgt voor een dubbel gevoel bij mijn rentree."

Geduld
"Ik ben blij dat ik eindelijk weer speelminuten heb gemaakt in het eerste elftal. Dat we vandaag niet hebben weten te winnen van De Graafschap, is echter een behoorlijke teleurstelling. We komen moeilijk tot scoren momenteel, maar dat is geen reden om ons grote zorgen te maken", vervolgt Van Bueren zijn verhaal. De middenvelder is van mening dat de doelpunten vanzelf zullen komen voor Sparta. "De bal hoeft maar een keer goed te vallen. Dat is slechts een kwestie van tijd. We hebben een voetballende ploeg en zullen ook op die wijze tot kansen en treffers moeten komen. Vandaag misten we net een paar keer het beslissende geluk in de afronding."

Andere tactiek
Van Bueren verklaarde verder dat hij niet had gerekend op de tactiek, die trainer Foeke Booy bedacht had voor het duel met FC Volendam (3-0, verlies). "Dat hij tegen Volendam niet koos voor voetballende spelers op het middenveld, heeft me wel verrast. Ik leg me echter neer bij de keuzes van de trainer", aldus de middenvelder. "In de groep heeft deze tijdelijke verandering van tactiek ook geen onrust veroorzaakt. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid en stelt het teambelang voorop. Dat we in deze fase van de competitie nog strijden tegen degradatie is in mijn ogen voornamelijk te wijten aan twee dingen. We hebben gewoon veel te weinig punten verzameld in uitwedstrijden. Dat had echt beter gemoeten."

Routine
"Wat echter ook van grote invloed is geweest, is de afwezigheid van een aantal routiniers. Zelf was ik lange tijd geblesseerd, maar datzelfde geldt voor Karim Touzani. Verder kunnen we nog altijd niet beschikken over Sander van Gessel en Charles Dissels."

"Om te voorkomen dat we volgend seizoen weer in de moeilijkheden komen, hoop ik op de juiste versterkingen. Één of twee oudere rotten die het team kunnen dragen, zouden we er wel bij kunnen gebruiken. Tot die tijd richt ik me met Sparta op het ontlopen van degradatie. Dat gaat met deze selectie ongetwijfeld lukken", besluit Van Bueren zijn relaas optimistisch.