[NHL] Uitslag Rangers - Capitals

De Washington Capitals hebben de stand in de serie tegen de New York Rangers weer gelijk gebracht: 3-3. De geschorste Rangers-coach John Tortorella zag met lede ogen toe hoe de Rangers werden gedomineerd en naar een 5-3 nederlaag werden gespeeld na een 5-1 achterstand.

De laatste twee goals van de Rangers vielen pas in de derde periode, de laatste zelfs met nog maar zes seconden te gaan. De Rangers hadden na het einde van de eerste periode echter eigenlijk al geen kans meer op de overwinning. De Rangers hadden weliswaar meer schoten op doel dan de Capitals in vrijwel elke periode, maar werden zelden gevaarlijk.

Goalie Lundqvist van de Rangers had wederom een moeizame avond. Waar hij in het begin van de serie er vrijwel persoonlijk voor zorgde dat de Rangers een 3-1 voorsprong namen speelt hij de laatste twee wedstrijden vrij matig. Hij liet nu vijf goals toe in slechts twintig schoten op doel, waarna hij werd vervangen door Stephen Valiquette. Deze hoefde in de gehele derde periode slechts twee reddingen te maken, waarschijnlijk omdat de Capitals het na een 5-1 voorsprong wel geloofden en hun energie wilden sparen voor de zevende beslissende wedstrijd. Alex Ovechkin, die één goal maakte: "Hij kan niet elke avond als een god spelen en kan niet elke wedstrijd voor ze winnen."

Lundqvist zal in de zevende en beslissende wedstrijd nog een kans krijgen. Jim Schoenfeld, interim-coach tijdens de schorsing van Tortorella: "Hij heeft zelden drie slechte wedstrijden op rij. We moeten de puck langer in de aanvalszone houden en meer op doel schieten, maar ook Lundqvist moet zelf beter gaan spelen."

Milan Jurcina maakte de eerste goal voor de Capitals. De verdediger scoorde nadat hij de puck op de helft van de Rangers afpakte van Nikolai Zherdev. De tweede goal was van verdediger Tom Poti, die scoorde nadat hij in een drie-tegen-éénsituatie terecht kwam vlak nadat hij uit de penalty-box kwam. Daarvoor scoorde Mike Green al in de powerplay. In de tweede periode breidden de Capitals hun voorsprong uit door goals van Viktor Kozlov en Alex Ovechkin.