Cruijff kijkt uit naar halve finales CL

Johan Cruijff kijkt enorm uit naar de halve finales van de Champions League, met daarin drie Engelse ploegen. Toch is hij kritisch.

"Wat de amusementswaarde betreft, is het een voordeel dat drie Engelse clubs in actie komen", laat hij optekenen in zijn column in De Telegraaf. "Ze maken er meestal een foutenfestival van, maar het is altijd wel fantastisch om te zien. En omdat voetbal gespeeld wordt om het de mensen naar de zin te maken, is daar niets mis mee."

"De enige vreemde eend in de bijt is Barcelona, dat qua spel normaal gesproken superieur aan Chelsea moet zijn. Veel zal afhangen van de balsnelheid en het positiespel. Voeren ze dat goed uit, dan voorzie ik weinig problemen. Maar zodra ze daar niet aan toekomen en ook nog eens in het eigen strafschopgebied worden gedrukt, dan hangt een verrassing in de lucht."

"Ik ben benieuwd of Guus Hiddink erin slaagt om alle spelers nu wel vooruit te laten denken, zodra Chelsea niet in balbezit is. Die instelling is er door de jaren heen ingeslopen en het is een enorme klus om dat eruit te krijgen. Lukt dat morgen in Barcelona, dan kunnen we wel eens een topwedstrijd te zien krijgen, van twee ploegen die allebei voor hun kans gaan."