Uitslagen Engeland speelronde 34

Dit weekend werd in de Engelse competitie weer een volledige speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de stand, de topscorers en het programma voor volgende week.

Manchester United na rust voorbij Tottenham Hotspur

Manchester United heeft drie punten overgehouden aan het duel tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson wist het duel uiteindelijk met 5-2 te winnen, nadat men in de tweede helft een 0-2-achterstand wist weg te poetsen.

Na een klein half uur kwamen The Spurs via een doelpunt van Bent op voorsprong en nog geen vijf minuten later zaten de bezoekers op rozen. Modric verdubbelde de score namelijk. Keeper Gomes zorgde in de tweede helft voor de ommekeer door een penalty te veroorzaken, die door Cristiano Ronaldo werd benut. Tien minuten later bracht Rooney The Mancunians op gelijke hoogte. Daarna had men slechts elf minuten nodig om het verschil te maken. Cristiano Ronaldo, Rooney en Berbatov schoten allen raak.

Kuyt bezorgt Liverpool zege op Hull City

Liverpool heeft dit weekend met 1-3 van Hull City, dat tijdens de winterstop als revelatie van de Premier League werd bestempeld, gewonnen. De overwinning van The Reds kwam overigens tot stand door twee doelpunten van Kuyt.

Vlak voor rust kwam Liverpool via een doelpunt van Xabi Alonso op voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen bouwde Kuyt de voorsprong weer uit, maar Geovanni wist niet veel later de aansluitingstreffer binnen te tikken. Uiteindelijk was het opnieuw Kuyt die in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde. Hierdoor was de ploeg van trainer Rafael Benítez zeker van de drie punten, die hard nodig zijn om in het spoor van Manchester United te blijven. Deze ploeg gaat momenteel nog aan de leiding in de Engelse competitie en heeft één wedstrijd minder gespeeld.