Uitslagen Italië speelronde 33

Vandaag werd in Italië de 33e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

AC Milan - Palermo

Na tien minuten kwam AC Milan op voorsprong tegen Palermo. Kaká opende de score uit een penalty. Niet veel later wist routinier Filippo Inzaghi de 2-0 te scoren uit een assist van Massimo Ambrosini. Kaká kreeg in de tweede helft wederom de gelegenheid om vanuit een strafschop te scoren. De Braziliaan faalde niet en scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd: 3-0.

Reggina - Juventus

Juventus heeft twee punten laten liggen tegen de voornaamste degradatiekandidaat van de Serie A. Tegen Reggina kwamen de Bianconeri niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De ploeg van Claudio Ranieri had het zwaar tegen de hekkensluiter van de Serie A. Reggina kwam tot tweemaal toe op voorsprong. De 1-0 was afkomstig van Antonino Barilla en de 2-1 werd bezorgd door Emil Halfredsson. De gelijkmakers van Juve werden geleverd door respectievelijk Alessandro Del Piero en Cristiano Zanetti.

Fiorentina - AS Roma

In de strijd om een plaatsje in de Champions League heeft Fiorentina een hele goede slag geslagen. De ploeg van trainer Cesare Prandelli versloeg in het eigen Artemio Franchi stadion concurrent AS Roma met 4-1. De Florentijnen konden al vroeg juichen. Het was Juan Manuel Vargas die na zes minuten verantwoordelijk was voor de 1-0. Een vroege verdubbeling van de voorsprong door Alberto Gilardino vlak na rust en een rode kaart voor Roma-middenvelder David Pizarro beslisten de wedstrijd. Wederom Gilardino en Massimo Gobbi vergrootten het Romeinse leed vervolgens, waarna Julio Baptista vlak voor tijd de eer redde voor de brigade van Luciano Spalletti. Fiorentina heeft door deze zege de vierde plats overgenomen van Genoa, dat bij winst morgen op Bologna weer over Viola heengaat. Roma moet in vijf duels zes punten goedmaken op Fiorentina om de vierde plaats alsnog te bemachtigen.