Solide maar kleurloze race voor Force India

Een solide maar kleurloze was de race van Force India. Giancarlo Fisichella eindigde de race op de vijftiende plaats. Adrian Sutil moest uiteindelijk genoegen nemen met de zestiende plaats.

Fisichella: "Het was een zware race. Zo warm hebben we het nog niet gehad dit jaar. Tegen het eind van de race had ik echt pijn doordat mijn stoeltje tegen mijn rechterheup schuurde. Die is nu zwaar gekneusd. Terugkijkend denk ik dat ik het eerste deel van de race erg sterk gereden heb. Ik kon vechten met Webber, Kovalainen en Piquet. In de slotfase haalde Massa me nog in en raakten we elkaar. Al met al denk ik dat een vijftiende plaats niet zo slecht is, we racen weer en ik denk dat we tevreden kunnen zijn met het prestatieniveau van dit weekend."

Adrian Sutil startte de race als negentiende door de drie grid penalty die de Duitser kreeg na afloop van de kwalificatie wegens het hinderen van Mark Webber. "Het was een lange, zware race. De auto en ik zijn echt op de limiet gegaan, maar heb verder wel zeer constant gereden. Bij de start verloor ik veel omdat Nakajima tegen me aanramde. Jammer, maar vanaf dat moment ging alles perfect. Fijn dat we weer gefinisht zijn. De nieuwe updates hebben ons weer wat vooruit gebracht en ik kijk nu al uit naar Barcelona waar we nog meer updates zullen krijgen."

Submitter:  Bron: FOK!sport