Vettel blij met opnieuw een podiumplek

Sebastian Vettel kan met een goed gevoel terug kijken op de race in Bahrein. De jonge Duitser, die vorige week nog in China de overwinning op eiste eindigde in Bahrein als tweede achter Jenson Button.

"Dit is een erg goed resultaat voor ons, we hebben weer veel punten gescoord. Het was wel een moeilijke race. De start ging vrij goed, maar ik was erg verrast om Lewis ineens naast me te zien. Toen ik de eerste keer in de spiegels keek, zag ik nog niemand, maar toen ik de tweede keer keek, was hij er ineens. Ik denk dat hij even gebruik heeft gemaakt van zijn speciale knopje (KERS). We reden met zijn drieën naast elkaar de eerste bocht in. Ik zat in het midden en ik moest het gas loslaten. Ik verloor daarmee twee posities."

Vettel vervolgde "Daarna kwam ik helaas vast te zitten achter Hamilton. Je kunt het beste iemand inhalen bij je eerste poging, want als je lang achter iemand rijdt, gaan je banden achteruit en begin je te glijden. Dan wordt de stabiliteit onder het remmen ook minder, waardoor het alleen maar moeilijker wordt om iemand in te halen. Ik had een lange eerste stint en kwam na mijn pitstop achter Jarno Trulli terecht, wat een beetje jammer was want ik zat op zachte banden en had iets sneller kunnen gaan. Doordat ik opnieuw iets langer door kon rijden, kon ik weer voor hem komen. Vervolgens moest ik mijn plekje verdedigen ten opzichte van Jarno. Hij was flink aan het pushen, maar ik maakte geen fouten en werd daardoor tweede."

Submitter:  Bron: FOK!sport