[NHL] Uitslag Sharks - Ducks

De San Jose Sharks hebben hun laatste kans gegrepen door met 3-2 van de Anaheim Ducks te winnen in de extra tijd. De stand in de serie is nu 3-2 in het voordeel van de Ducks, die het nu thuis kunnen afmaken. Man van de wedstrijd was Patrick Marleau, die de winnende treffer maakte en een assist gaf.

Joe Thornton voegde daar nog een goal en twee assists aan toe. Devon Setoguchi maakte de andere goal. Voor de Anaheim Ducks scoorden Ryan Carter en Corey Perry. De winnende goal van Marleau in de extra tijd was een typische klutsgoal waarbij de puck uiteindelijk onder goalie Jonas Hiller doorgedrukt werd. Anaheim-captain Ryan Getzlaf en coach Randy Carlyle wilden deze goal graag gereviewd hebben door de scheidsrechters omdat ze vermoedden dat Marleau de goalie geduwd zou hebben, maar hij werd gewoon goedgekeurd.

De Sharks kwamen deze wedstrijd op een 2-0 voorsprong en domineerden de wedstrijd in de eerste twee perioden. In deze perioden hadden zij 29 schoten op doel, en de Ducks slechts 13. In de derde periode kwamen de Ducks, ondanks wederom een nadeel in aantal schoten op gelijke hoogte. Vervolgens kregen beide teams goede mogelijkheden om te scoren, maar duurde het tot de extra tijd voordat de volgende goal van de Sharks viel.