"Voorlopig geen racewinst McLaren"

Volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh kan het nog wel even duren voor zijn team weer een race wint. Hij denkt dat McLaren nog veel verbeteringen moet doorvoeren.

McLaren doet het in Bahrein al beter dan in voorgaande races, met Hamilton op de vijfde startpositie en Kovalainen op de elfde plaats, maar volgens Whitmarsh moet er nog veel gebeuren voor er weer een overwinning kan worden genoteerd.

"We zijn nu niet in de positie om een wedstrijd te winnen," verklaarde Whitmarsh. "We hebben laten zien dat we een goed raceteam zijn en hebben punten gescoord in moeilijke omstandigheden met een wagen die niet snel genoeg was. Als we die vooruitgang kunnen vasthouden, zullen we snel weer competitief zijn."

Hoewel Whitmarsh ook in de volgende race in Spanje weer verbeteringen verwacht bij McLaren, denkt hij dat ook de andere teams grote stappen voorwaarts zullen maken. "De afgelopen twee jaar hebben we enorm veel energie gestoken in het winnen van de wereldkampioenschappen en nu waren we duidelijk minder goed voorbereid dan de concurrentie. Het blijft de vraag of we een race kunnen winnen, maar het is nu nog te vroeg om die ambitie op te geven."