Rossi maakt mogelijk overstap naar vier wielen

MotoGP-coureur Valentino Rossi is van plan binnen afzienbare tijd de motorsport vaarwel te zeggen. De Italiaan stapt over naar vier wielen en zegt niet te denken aan de Formule 1, omdat hij daar te oud voor is. In plaats daarvan richt hij zich op het wereldkampioenschap rally.

"Het is altijd mijn grote hobby geweest," aldus Rossi die in juli nog zijn contract met Yamaha met twee jaar verlengde. "Ik groeide op met een vader die in rally auto's reed. Ik hoop dat wanneer ik klaar ben met de motorsport nog tien jaar in auto's kan racen."

"Ik had eind 2006 de kans om in de Formule 1 te gaan rijden. Ik heb veel met Ferrari gesproken en ik had serieuze plannen om in 2007 testrijder te worden en dan in 2008 te gaan racen. Maar ik besloot in de motorsport te blijven en daarmee is voor mij het hoofdstuk Formule 1 afgesloten."

De 30-jarige coureur heeft de afgelopen jaren verschillende rally's gereden en ziet opties bij het team van Ford. "Ik denk dat het World Rally Championship de beste optie voor me is. Ik heb een goede relatie met Ford, dus misschien wordt dat team het wel. Ik de zomer van 2010 zal ik de beslissing maken."

De beslissing zal wel van enkele factoren afhangen. Zo heeft Rossi 97 maal een Grand Prix gewonnen, terwijl motorsportlegende Giacomo Agostini 122 maal als eerste werd afgevlagd. "Wanneer je direct achter Agostini staat, dan begin je na te denken. Ik sta nog steeds 25 achter hem en als ik hem nog in wil halen, dan moet ik nog meer dan twee jaar doorgaan. Hierover beslis ik volgend jaar," aldus The Doctor. "Ik race nooit voor de records. De motivatie om het record te breken is voor mij niet genoeg om door te gaan. Ik moet het leuk blijven vinden."