[NHL] Uitslag Rangers - Capitals

De New York Rangers zijn er in hun tweede thuiswedstrijd wederom in geslaagd om een wedstrijd in deze serie te stelen van de Washington Capitals. Henrik Lundqvist keepte weer spectaculair en hoefde slechts een goal op te geven in 39 schoten op doel.

De Rangers komen door deze overwining op een 3-1 voorsprong in de serie, een voorsprong die weinigen hebben zien aankomen. De Capitals zijn dan ook in drie van de vier wedstrijden verreweg de betere ploeg, maar door plotselinge gebrek aan scoringskracht hebben de Rangers een 3-1 voorsprong. Het winnende doelpunt werd al vroeg in de tweede periode gemaakt door Chris Drury. De andere doelpuntenmaker voor de Rangers was verdediger Paul Mara. Voor de Washington Capitals maakte Alex Ovechkin eindelijk zijn eerste play-offgoal van het seizoen. Ovechkin was topscorer in het reguliere seizoen met 56 goals, maar wist in de play-offs tot aan deze wedstrijd nog niet te scoren.

De lovende woorden waren na afloop van de wedstrijd echter toch vooral voor Henrik Lundqvist. Zelfs tegenstander Ovechkin kon er niet omheen: "Tja, wat kan ik zeggen. Hij speelt gewoon geweldig.". Ook Capitals-coach Bruce Boudreau had mooie woorden voor hem over. "Iemand moet tegen die gast gaan scoren. Als je een team in eigen huis met 19-5 overtreft in aantal schoten op doel in de tweede periode en je staat nog achter, dan doet die keeper iets goed." Lundqvist zelf bleef er nuchter onder: "Ik heb het al eerder gezegd: dat is waar ze me zo belachelijk veel geld voor betalen."

De penalty-kill van de Rangers was wederom geweldig deze avond. Dat moest ook wel, want Avery veroorzaakte vier strafminuten in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Bij de eerste straf sloeg hij verdediger Milan Jurcina van achter in zijn gezicht, en bij de tweede sloeg hij Brian Pothier in zijn gezicht met zijn stick. De Rangers wisten de Capitals echter te beperken tot slechts één enkel schot tijdens deze powerplay-situaties.