[NHL] Uitslag Canadiens - Bruins

Na de Vancouver Canucks hebben ook de Boston Bruins zich geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs. Ook de Bruins sweepten hun tegenstander: 4-0 in de serie. Deze wedstrijd werd na een vroege achterstand vrij eenvoudig met 4-1 gewonnen.

De Canadiens begonnen goed in deze wedstrijd, die hun laatste kans was om nog enigszins terug te komen. Al na 39 seconden scoorde Andrei Kostitsyn. Boston pakte echter in dezelfde periode de voorsprong terug door na 17 en 19 minuten tegen te scoren. Doelpuntenmakers waren Michael Ryder en David Krejci. Vanaf dat moment geloofden de Canadiens er niet meer in. In de tweede periode domineerde Boston met een 14-4 voordeel in het aantal schoten op doel.

Bruins-verdediger Aaron Ward was erg blij met de overwinning op de oude rivaal: "Deze teams zijn al 100 jaar elkaars rivalen.". Deze rivaliteit werd echter vooral gedomineerd door de Candiens, die 27 van de 31 keer een play-offserie wonnen van de Bruins. De Bruins wonnen vooral door gedisciplineerd spel. "We hebben erg gedisciplineerd gespeeld. De meeste powerplays hebben we in de derde wedstrijd opgegeven, maar op dat gebied hebben we het goed gedaan," aldus Milan Lucic. Het beste voorbeeld was captain Zdeno Chara, de verdediger van meer dan twee meter. Hij pakte in de hele serie, ondanks provocaties van met name Georges Laraque, geen enkele straf.