Fortuna Sittard krijgt uitstel van KNVB

De KNVB heeft Jupiler League-club Fortuna Sittard twee weken langer de tijd gegeven om een plan van aanpak op te stellen. De Limburgers melden dit via de officiële website. Met de twee weken uitstel wordt de wens van de Limburgers vervuld.

De noodlijdende club had om meer tijd gevraagd, omdat men na het mislukken van de fusie met Roda JC te weinig tijd had gekregen om alle zaken op orde te brengen.

"De Beroepscommissie gaf aan dat zij onder de indruk waren van het hernieuwde enthousiasme dat in Sittard-Geleen is gecreëerd en de financiële afspraken die reeds zijn gemaakt. De Beroepscommissie ontvangt het bestuur van Fortuna op 6 mei voor een verdere onderbouwing van de toekomstplannen", aldus de tekst in de officiële verklaring.

Voor Fortuna Sittard was woensdag 22 april de dag van de waarheid. Een negatief besluit van de KNVB zou zo goed als zeker het einde van de club hebben betekend. "We zijn op de goede weg, dat zei ook de commissie", zei voorzitter Wil Meijers van Trots Op Fortuna (TOF) tegenover het Limburgse medium L1.

Fortuna Sittard moet nog een schuld van ongeveer twee miljoen euro zien weg te werken. De Limburgers zullen zich op 6 mei opnieuw moeten verantwoorden in Zeist. Na deze zitting zal er een beslissing worden genomen over het lot van de club.