Bridgestone wil smallere voorband in 2010

Bandenfabrikant Bridgestone zal waarschijnlijk volgend jaar in de Formule 1 een smallere voorband introduceren. Omdat dit jaar op slicks gereden wordt en na het verdwijnen van de groeven de banden even breed zijn gebleven, hebben de coureurs nu last van overstuur. Een smallere band lost dit op.

"We bespreken het nu met de FIA. We hebben nog niets beslist, maar het lijkt erop dat we een smallere voorband zullen maken. Dit wilden we al doen voor 2009, maar omdat alle auto's al waren ontworpen waren de teams hierop tegen, ook al hadden we ze erop gewezen dat ze last zouden krijgen van overstuur," aldus Hirohide Hamashima, hoofd bandenontwikkeling van het Japanse merk.

De voorbanden op de huidige grootte houden en dan de achterband vergroten is volgens Bridgestone niet een optie. "Dit kost heel veel geld, omdat je de machines moet aanpassen en er zijn ook andere zaken waar je rekening mee moet houden. In 1997 hadden we ook al smallere voorbanden, dus daar hebben we de machines nog van staan."