Uitslag Barcelona - Sevilla

FC Barcelona heeft Sevilla een enorm probleem bezorgd. In Camp Nou werden de Andalusiërs met 4-0 naar huis gestuurd, en dreigen de derde plaats te verspelen.

Barça, dat hard op weg is de titel te veroveren, gunde Lionel Messi en Carles Puyol rust. Dat maakte voor het spel weinig verschil, zo bleek al in de tweede minuut. Andrés Iniesta schoot de bal van zo'n twintig meter voorbij Sevilla-doelman Javi Varas, de vervanger van de geschorste Andrés Palop. De Catalanen hadden verreweg het beste van het spel, en dat betaalde zich een kwartier na de 1-0 uit in de verdubbelde marge. Xavi passte de bal breed op Samuel Eto'o, en de Kameroener liet de kans op zijn 27e competitiegoal niet onbenut.

Ook na de pauze bleek de kracht van de thuisclub teveel voor de arme bezoekers, die ook Adriano met een schorsing moesten missen. Allereerst was het Xavi die een mooie aanval afrondde, en vervolgens tikte Thierry Henry de vierde treffer langs de ongelukkige Varas, die vaak moest vissen tijdens zijn ongeplande debuut. De 5-0 was doorgaans dichterbij dan een goal van Sevilla, maar uiteindelijk zou de teller stokken bij de treffer van de Fransman.

Barcelona behoudt hierdoor de voorsprong van zes punten op Real Madrid. Doordat Sevilla voor de tweede keer op rij verliest is de voorsprong op nummer vier Valencia ineens verkleind tot twee punten. Aankomend weekend staat de club van Manolo Jiménez bovendien ingeroosterd tegen Real Madrid. Barcelona treft dan Valencia in Mestalla.


FC Barcelona - Sevilla FC 4-0
2' Andrés Iniesta 1-0
16' Samuel Eto'o 2-0
48' Xavi Hernández 3-0
54' Thierry Henry 4-0

Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: Manuel Mejuto González
Gele kaart: Éric Abidal (Barcelona), Fernando Navarro (Sevilla)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Márquez (Sylvinho/83), Piqué, Abidal; Xavi (Bojan/75), Touré Yaya, Keita; Iniesta (Hleb/60), Eto'o, Henry.

Sevilla FC: Javi Varas; Mosquera (Konko/65), Squillaci, Escudé, Navarro; Jesús Navas, Maresca, Romaric, Capel; Luís Fabiano (Renato/56), Koné (Kanouté/46).

Submitter:  Bron: FOK!sport